Udgivet fre d. 31. mar 2023, kl. 14:36

TILMELDING ER LUKKET!                                         kontakt kirkekontoret 45422177#1,                              hvis du vil på venteliste.

Lørdag den 24. juni kl. 9 - 19 Holte Kirke T/R

Kom med på en dejlig sogneudflugt til Bosjö Kloster midt i den svenske midsommertid! Vi skal fornemme den danske histories vingeslag i det forglemte Skåneland, som engang tilhørte Danmark.

I Bosjö kloster mødes vi af midsommerens rige og blomstrende sommerskrud, majstang i klosterhaven med en fantastisk udsigt over Ringsjön.

Vi får rundvisning og hører om klosterets historie. Når du vandrer gennem Bosjökloster og ser klosterhaven, borggården og ruinen til det lille bodkapel, fornemmes historien af de ældste dele fra klostrets udvikling. Gennem en 900 år lang historie udvikles Bosjö kloster til dagens slot, der siden 1560 har varet i privat eje, af mange prominente ejere. Den første var Fru Thale Ulfstand, der fik Bosjökloster gennem en byttehandel med Kong Fredrik II. Dagens ejer Thord Bonde, vil fortælle os om de historiske personer der har boet på Bosjö kloster og flere anekdoter.

 Frokost: Vi får også en smag af den svenske midsommer med en særlig anrettet midsommerplatte inkl, 1 drik.

Efter måltidet er der fri tid til at nyde haven, den omliggende skov og de eventyrlystne kan komme ud og ro på søen.

Vi samles til en lille andagt i klosterkirken og drager herefter til Torna-Hällestad kirke, en gammel middelalderkirke, hvor vi deltager i en musik gudtjeneste med svenske spillemænd.

Eftermiddagskaffe: Det sidste stop på vej hjem er en svensk ”fikapaus” hos søstrene på Solhjulet i Veberød der dækker op med kaffe, te og lækkerier i deres have.

 

Praktiske detaljer:

Vi har planlagt afrejse precis kl. 09.00 fra Holte kirke og bussen står parat til ombordstigning fra kl. 08.30.

Vi beregner at vi er hjemme igen kl. 19.00.

Husk gode sko og regnslag eller paraply, så vi holder regnen borte.

Husk at melde til os hvis der er særlige hensyn til din kost, eller du ønsker vegetarisk.

Pris for hele dagen inkl. måltider er DKK 250

Kategorier Udflugt